Ga naar hoofdinhoud

Recensie van de Conklin Duragraph Red Nights

Gepubliceerd op: - Leestijd ongeveer: 2 minuten

De Conklin Duragraph Red Nights vulpen: hoe ligt die in de hand? Hoe voelt die aan? Hoe schrijft die? Is het een blijvertje in mijn collectie en kan ik deze ook aan anderen aanraden?

Ik heb deze Conklin Duragraph besteld via The Writing Desk. Binnen 4 dagen had ik hem in huis. Ik had deze gekocht ter vervanging van een mijn Pilot Metropolitans. En aangezien Lamy nogal oververtegenwoordigd is in mijn collectie, was ik op zoek naar een ander merk.

De pen zelf

De Conklin Duragraph naast een Lamy Safari. Beiden zijn even lang.

De pen wordt geleverd in een mooie (bewaar)doos en heeft een stalen penpunt. Er werd ook een converter (pompje) meegeleverd. Wat wel grappig is: dit is de eerste converter die ik tegenkwam die je erin moet draaien. Ik was tot nu toe enkel bekend met de converters die je er gewoon induwt, net als een inktpatroon. Wat viel me verder op?

  • De dop op de achterkant van de pen zetten (posten) gaat niet echt.
  • De lengte van de pen zowel met dop als zonder dop vind ik prettig.
  • HOLY GOD, wat een grote nib. De grootste in mijn collectie tot nu toe.
  • De dop is een schroefdop. Je trekt hem er dus niet af, zoals bij de meeste vulpennen.
  • De dop is zwaarder van gewicht dan de rest van de pen.
  • De dop voelt degelijk aan, de rest voelt goedkoop en ...plastic aan. Beetje jammer voor de prijs.
  • Ik heb een medium penpunt, maar de pen is ook verkrijgbaar in Fijn, Breed en Omniflex. Ben je liefhebber van lijnvariatie ("flexi is sexy"), moet je de omniflex nemen.
De nibs van een Pilot Metropolitan, Lamy Safari en Platinum Procyon naast die van de Conklin Duragraph.

Het schrijven met de pen

Bekijk de schrijfsample

De pen schrijft fijn. En hoewel het een medium penpunt is, komt het voor mijn gevoel meer overeen met de Oosterse mediums dan de wat dikkere lijnen die een Westerse medium geeft. Ik vind de lijndikte heel erg aanleunen tegen die van de Pilot Metropolitan.

Maar de eerste keer dat ik met de pen schreef, moest ik wel even wennen aan het gevoel. Het voelt namelijk flexibel (tikje teer), maar ook hard. Ik geloof dat het het beste is te omschrijven als potloodachtig? Mijn Platinum Procyon voelt ook zo, maar dan zonder het flexibele gevoel. Die voelt gewoon erg stevig.

Aanrader?

Hier kan ik eigenlijk kort over zijn. Ja, ik durf deze wel aan te raden en zal deze pen ook gewoon in mijn collectie houden. Maar ik zou wel zorgen dat je niet de volle prijs ervoor betaald, daar voelt de pen wat te goedkoop voor aan.

← Terug naar blogoverzicht