Over mij

Mijn naam is Sophie, bouwjaar 1984. Hier wat meer info en feitjes over mij!

Bij vragen of opmerkingen, neem contact op. Of wil je liever de details van mijn setup en dagelijkse tools?)

Een passie voor toegankelijkheid

Al vanaf mijn late tienerjaren ben ik gepassioneerd door gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid, in het Engels ook wel usability en accessibility.

In mijn eigen hobbyprojecten probeer ik het zo goed mogelijk toe te passen en mijn kennis door te geven!

Muziek, zingen en theater

Absoluut belangrijk in leven: muziek. Ik luister altijd wel naar muziek en zing ook graag. Ik volg zelfs zangles. Je kunt me altijd blij maken met een avondje theater: zeker als het musical of cabaret betreft.

Boeken. En lezen.

Ik lees ontzettend graag en heb een redelijk brede smaak. En ik heb eigenlijk ook teveel boeken. Maar ik vind dat een goed probleem om te hebben.

Koningshuizen

Iets wat misschien wel in de familie zit: interesse voor koningshuizen, vooral voor de geschiedenis en de juwelen. En op vakantie probeer ik altijd een kasteel of paleis te bezoeken. Verder heb ik Máxima vier keer gezien, de Belgische koningin Mathilde twee keer en heb ik met Koningsdag in Tilburg de rest van de familie gezien.

Maar de grootste favoriet blijft nog altijd Diana.

Schrijven

Schrijven vind ik heel erg leuk! Ik probeer ook fictie te schrijven, maar een echt lang verhaal is nog best lastig. En helaas schrijf ik voor iemand die graag zou schrijven wel veel te weinig. Mijn manuscript waar ik al 15 jaar mee bezig ben maar weer eens gauw oppakken!

Noot: ik heb een paar keer mee proberen te doen aan NaNoWriMo: National Novel Writing Month. Maar 50 000 woorden in één maand? Help!

Pennentic

Een ding zal nogal snel opvallen: ik heb nogal veel pennen. Recent heb ik vulpennen en inkt ontdekt, dus ik heb aardig wat vulpennen. Zoveel pennen, zoweinig tijd (en te schrijven).

(Bord)spelletjes

Voor een spelletjesavond (of middag) ben ik altijd te porren: Ticket to Ride, Kolonisten van Catan, Risk,.. En digitaal zijn er ook wel games die ik kan waarderen.

LEGO

Een paar jaar geleden heb ik LEGO terug ontdekt. Ik heb een aantal Modulars en een paar kleine setjes. Bewust probeer ik de collectie klein te houden.

Nog wat feitjes over Sophie

 1. Ik heb zowel de Belgische als Nederlandse nationaliteit.
 2. Ik heb geen Belgisch accent. Als ik al van een accent beticht kan worden is dat Algemeen Beschaafd Brabants.
 3. Ik heb het Syndroom van Turner.
 4. Er is een sterk vermoeden van ADD (mijn brein: LOL, hou vooral jezelf voor de gek met dat 'vermoeden').
 5. Computers kennen redelijk weinig geheimen voor me. Al brand ik me niet aan de hardware!
 6. Freelance journalist zijn op het gebied van koningshuizen lijkt me gaaf.
 7. Takenlijstjes: ik hou ervan, maar vergeet vaak een lijstje te maken op papier of mijn takenmanager op de computer op te starten. 🤦‍♀️
 8. Ik ben een nerd, maar nog nooit zelf een PC in elkaar gezet. Wel geholpen. #faal #bigoof
 9. Als kind heb ik veel spelletjes op de MSX gespeeld: Sorcery, een paar racespelletjes, 1942.
 10. Toen ik een eigen computer wilde, kreeg ik pa's oude Atari ST. Een aantal maanden later kocht ik mijn eigen PC bij de lokale computerboer. Ik was toen...15/16 denk ik?
 11. Rond 1997/1998 zette ik mijn eerste stappen op het internet. In 1999 lanceerde ik mijn eerste websites.
 12. Ik drink geen koffie en thee. Alcohol drink ik nauwelijks, 10 glazen per jaar maximaal.
 13. Ik ben zowel een honden- als kattenmens.
 14. Met computerspelletjes ben ik eerder een casual gamer. Een heel casual gamer. Denk aan The Sims, Rollercoaster Tycoon, Tomb Raider...
 15. In huis is er geen Playstation of XBox te vinden. Maar ik ben wel aan het sparen voor een Nintendo Switch.
 16. Ik beschouw mezelf als een Anglofiel. Engeland trekt me. Maar mijn moeder heeft me aangestoken met haar voorliefde voor Italië. Dat land en de cultuur begint me meer en meer te intrigeren.
 17. Ik ben vaak erg laat bij een hype of trend. Harry Potter ging ik pas lezen toen ik de eerste vijf boeken op een rommelmarkt tegenkwam en later dat jaar boek 6 zou uitkomen. En het computerspel Tomb Raider heb ik pas in lockdown-tijd 2020 ontdekt en gaan spelen.
 18. Ik ben niet echt een typje dat achter de meute aanholt. Daar ben ik wat te maatschappijkritisch voor.
 19. Nooit gerookt of drugs gebruikt. Ik heb beiden ook nooit geprobeerd.
 20. Ik zie mezelf nog wel podcasten of livestreamen uitproberen.
 21. Met software probeer ik een goede balans te vinden tussen betrouwbare en privacyvriendelijke open source-software en commeriële varianten.