Ga naar hoofdinhoud

Ik word een gamer

Gepubliceerd op: - Leestijd ongeveer: 2 minuten

Vroeger gaf ik niet zoveel om gamen. Maar dankzij de hele Corona-toestand is de gamer in mij herboren en groeiende!

Als ik kind had om de paar jaar een bui dat ik op de MSX een racespelletje wilde spelen, of een andere grote favoriet: 1942. Op Windows werd dat vervangen door Jazz Jackrabbit en De Sims. Oh ja, en Rollercoaster Tycoon en Zoo Tycoon waren ook wel grappig. Maar echt regelmatig gamen? Andere games uitproberen? Neuh, dat niet echt. Maar dankzij Corona heb ik het gamen ontdekt en staat er zelfs een console op mijn verlanglijstje, de Nintendo Switch.

Hoewel het gamen terug begon met een paar potjes Jazz Jackrabbit dit jaar, zorgde de hele Corona-toestand er ook voor dat ik andere spelletjes heb ontdekt: Worms (ik faal daar meesterlijk), Counter Strike: Global Offensive, Among Us, Rocket League en recent Fortnite en Dauntless. Die laatste werd trouwens aangeraden door familie, hoe tof is dat!

Hoewel het een mirakel schijnt te zijn dat mijn desktopje (een vierde generatie I5) Counter Strike, Rocket League en Dauntless aankan, speelt het echt wel OK. Al zal misschien ook meespelen dat ik nooit een game PC heb ervaren en dus ook niet verwend ben. Maar er is zeker geen gesputter of vertraging. Al klinkt het wel alsof er een kleine Cesna wil opstijgen (sorry buren!)

Het is ook wel grappig om evolutie te zien in gamevoorkeuren. Van simpele platformers naar spelletjes waar samenwerken belangrijk is. Van vliegtuigjes neerschieten naar terroristen neerknallen. En ik had nooit verwacht dat ik dat laatste leuk zou vinden. Maar Counter Strike bevalt heel goed! Alhoewel gekicked worden pijnlijk is voor mijn ego, ik blijf dapper mijn rang en voortgang uitbouwen. En gelukkig kun je ook gewoon tegen bots spelen (Hoi Norm.) Fortnite weet ik nog niet of dat echt bevalt. Ik vrees dat ik dat nog niet goed doorheb.

Dauntless is ook wel een aanrader, hoewel dat ook wel repetitief kan worden. Maar dat is een mooie combinatie van fantasy en samen monsters bestrijden. Het is voor PC en iedere spelconsole beschikbaar. Probeer het zeker uit!

Op de Nintendo Switch heb ik al een tijdje mijn zinnen gezet, maar door Dauntless wil ik nu zeker een console. Hoewel het prima speelt op PC, denk ik dat het op een console net wat intuitiever speelt met de controller.

Voor meer aanraders hou ik me aanbevolen! Vrienden en intimi die dit lezen en een potje willen spelen: jullie weten me te bereiken.

← Terug naar blogoverzicht